اختلالات خونی نادر

به گزارش وبگاه مجوز بازی، اگرچه اختلالات خونی نادر جمعیت بسیار کوچکی از مردم را تحت تاثیر قرار می دهد، اما آن ها می توانند بسیار خطرناک باشند. در این مقاله اطلاعات دقیقی درباره بعضی بیماری های نادر خونی ارائه شده است.

اختلالات خونی نادر

مترجم: سهیلا حاجی زاده

منبع:راسخون

اگرچه اختلالات خونی نادر جمعیت بسیار کوچکی از مردم را تحت تاثیر قرار می دهد، اما آن ها می توانند بسیار خطرناک باشند. در این مقاله اطلاعات دقیقی درباره بعضی بیماری های نادر خونی ارائه شده است.

خون شامل گلبول های قرمز، گلبول های سفید، پلاکت ها، پلاسما، آنزیم ها و غیره می باشند. همه این ترکیبات کارهای مختلفی را در خون بر عهده دارند. گلبول های قرمز خون وطیفه حمل اکسیژن از بخش های مختلف بدن را بر عهده دارند، گلبول های سفید به مبارزه بدن در برابر بیماری های مختلف یاری نموده و پلاکت ها هم به لخته شدن خون یاری می نمایند. هر نوع اشکال در از این اجزاء ممکن است منجر به بروز انواعی از اختلالات خونی گردد. آنمی و هموفیلی بعضی از اختلالات رایج می باشند و بعضی دیگر از اختلالات خونی هم وجود دارد که ممکن است تا به حال نشنیده باشید.

ا

ختلالات نادر خونی

تشخیص بیماری های مرتبط با اختلالات نادر خونی ممکن است بسیار ترسناک باشد. از این رو، لازم است که اطلاعات کافی در رابطه با این بیماری ها داشته باشیم. در زیر بعضی از اختلالات خونی که نادر بوده و در صورت عدم درمان می توانند بسیار خطرناک باشند را توضیح می دهیم.

سندروم Aase

این بیماری یک نوع اختلال خونی بوده که مرتبط با کاهش تعداد گلبول های قرمز خون همراه با تغییر شکل مفاصل و اسکلت می باشد. این اختلال در نوزادان مشاهده می گردد و علت اصلی این اختلال هنوز ناشناخته می باشد. بند کوچک در انگشتان، پوست کمرنگ، عدم توانایی توسعه مفاصل، خستگی، کاهش سطوح اکسیژن، گوش های تغییر شکل یافته و پلک افتاده بعضی از علائم سندروم Aase می باشد.

کمبود فاکتور XIII

این اختلال خونی از نسلی به نسل دیگر منتقل می گردد. زمانی که بدن قادر به لخته شدن خون نباشد، خونریزی شدید رخ می دهد. این موضوع ممکن است منجر به بروز خونریزی داخلی گردد که بسیار خطرناک می باشد. تعداد پایین پلاکت ها، تب بالا، نارسایی کلیوی، سردردهای مکرر، سکته مغزی، ادرار تیره رنگ، استفراغ و غیره بعضی از علائم این اختلال می باشد.

آنمی هموفیلی اسکروکسیتی ارثی

یک نوع اختلال نادر بوده که در آن گلبول های قرمز خون قبل از موعد می میرند. گلبول های قرمز خون دارای میزان بسیار کمی لیپید بوده و شکل کروی دارند. این شکل کروی گلبول های قرمز خروج آن ها را از طحال مشکل نموده که منجر به تخریب زودهنگام آن ها می گردد. این شکل کروی می تواند زیر میکروسکوپ به راحتی مشاهده گردد. این بیماری به واسطه نقض متابولیکی ارثی به وجود می آید.

تالاسمی

این اختلال به وسیله سطح پایین هموگلوبین در گلبول های قرمز خون تشخیص داده می گردد. این اختلال می تواند علائمی مانند انواع بسیاری از انواع تالاسمی آلفا، تالاسمی بتا، آنمی کوئلی و آنمی مدیترانه ای داشته باشد. این اختلال به واسطه جهش در DNA اتفاق افتاده و ارثی می باشد. در صورتی که فرد دو نسخه از ژن را دریافت کند، تالاسمی می تواند بسیار خطرناک باشد. خستگی، ضعف، تنفس کوتاه و ضعیف، ظاهری رنگ پریده، تحریک پذیری، تغییر رنگ پوست به زردی، ادرار زرد تیره و غیره بعضی از علائم این اختلال می باشد.

ماکروگلوبولینمی والدنشتروم

اختلال ماکروگلوبولینمی والدنشتروم یک نوع سرطان با رشد آهسته بوده که از سیستم ایمنی آغاز می گردد. گلبول های سفید خون آغاز به ساخت پروتئین های غیر طبیعی در مغز استخوان نموده که باعث غلیظ شدن خون و بروز عوارض جدی بعدی می گردد. کاهش وزن، کبودی، سردرد، سرگیجه، خونریزی لثه، خونریزی بینی، سوزش در دست و پا بعضی از شایع ترین علائم این بیماری می باشد.

لیستی از اختلالات نادر خونی

به غیر از اختلالات ذکر شده در بالا، لیست بلندی از اختلالات نادر خونی وجود دارد که بسیار خطرناک می باشند. بعضی از این اختلالات در زیر توضیح داده شده اند.

کم خونی دیاموند-بلکفن

آنمی فانکونی

کم خونی مگالوبلاستیک

ورم زیر پوستی بدن

کمبود آنتی ترومبین III

کرتری اتریاتوم

ادم ایدیوپاتیک

نقص مادرزادی قلبی

در صورتی که هر گونه علائم این اختلالات را در خود مشاهده کردید، بلافاصله با پزشک خود مشورت کنید. در خصوص اختلالات ارثی خون، قبل از این که باردار شوید به منظور جلوگیری از بروز نقض مادرزادی در کودک با پزشک متخصص در این رابطه مشورت کنید. در صورتی که اختلالات خونی در مراحل اولیه بیماری درمان نشوند، باعث بروز عواقب مرگباری برای فرد بیمار خواهد شد.

منبع: راسخون

به "اختلالات خونی نادر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اختلالات خونی نادر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید