رکورد جالب نسبت مالکیت سهام در بورس پایتخت
به گزارش وبگاه مجوز بازی، خبرنگاران: جهش 15درصدی شاخص کل بورس در معاملات هفته گذشته درحالی رکوردی بی سابقه در این بازار برجا گذاشت که مشارکت هفتگی سهامداران حقیقی نیز یک رکورد تازه و تاریخی در کارنامه این گروه از بازیگران سهام بود.
به گزارش وبگاه مجوز بازی ثبت خالص خرید 3446 میلیارد تومانی توسط سهامداران خُرد در معاملات هفته گذشته و مشارکت بالای سهامداران حقیقی در خرید سهام، نشانه ای از تداوم رونق نسبی در بورس است. بر این اساس از ابتدای سال 99 تا به امروز بیش از 17هزار و 400میلیارد تومان نقدینگی در راستا پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی جابه جا شده است. این آمار زمانی جالب تر می گردد که بدانیم در مدت مشابه سال 98، خالص خرید حقیقی تنها معادل 804میلیارد تومان بوده است.
به عبارتی مشارکت سهامداران خرد رشدی در حدود 22برابر را طی این دو دوره تجربه نموده است. هجوم پول های جدید به بورس تهران، مشارکت در عرضه اولیه و صف خرید نمادهای تازه وارد از جمله عواملی بود که جهش قابل توجه بورس و بالطبع مشارکت بیشتر بازیگران خرد بورسی در سال جدید را به دنبال داشت. به همین دلیل در هفته ای که گذشت اخبار گوناگونی از جمله تاکید دوباره بانک مرکزی بر کاهش سود سپرده های بانکی، در تداوم رونق بازار سهام بی تاثیر نبود، ولی به نظر می رسد آنچه راستا این روزهای بورس را مشخص می نماید تنها ورود نقدینگی و آن هم با حجم بسیار سنگین به بازار سهام است. به طوری که ورود پول های جدید به بورس سبب شده تا ارزش معاملات خرد روزانه (بدون معاملات بلوک و اوراق) بورس و فرابورس در مجموع به بیش از 10 هزار میلیارد تومان برسد. به همین دلیل همان طور که عنوان شد طی 20روز کاری سال جدید بیش از 4/ 17هزار میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی سهامداران خرد منتقل شده که البته باید عنوان نمود 5هزار و 750میلیارد تومان رقم آن به خالص خرید حقیقی ها در نماد شستا تعلق داشته است. در این راستا جهانی اقتصاد بارها به گسترش عرضی بازار سهام و لزوم افزایش عرضه های اولیه تاکید نموده است. این آمارها و تداوم ورود نقدینگی به بازار به خصوص در زمان عرضه های اولیه، گواهی بر صحت همین مطلب است.
نگاهی به تغییر مالکیت های هفتگی
همان طور که عنوان شد کارنامه بازیگران بورس در هفته گذشته با ثبت خالص خرید 3446میلیارد تومانی سهامداران حقیقی سرانجام یافت و به این ترتیب رکوردی جدید در مشارکت این گروه از بازیگران در سمت خرید سهام شکل گرفت. جزئیات جابه جایی ها نشان می دهد که همزمان با رشد 23 هزار واحدی شاخص کل بورس در روز شنبه، سهامداران حقیقی نیز نخستین روز کاری هفته را با ثبت خالص خرید 811میلیارد تومانی شروع کردند. این رقم که بیش از خالص خرید حقیقی ها طی 20روز کاری ابتدای سال 98 است، در مقیاس هفتگی نیز قابل توجه بود. در این میان بخش عمده ای از خالص خرید حقیقی ها به جمع آوری سهام سرمایه گذاری صنایع شیمیایی ایران اختصاص یافت. به طوری که حدود 64میلیارد تومان به پرتفوی حقیقی های شیران منتقل شد.
بورس تهران در جریان جلسه معاملاتی یکشنبه، روز تاریخی دیگری را در کارنامه خود ثبت کرد. شاخص کل بورس در جریان دادوستدهای این روز ضمن جهش 21 کانالی به قله 690 هزار واحدی دست یافت. به این ترتیب کارنامه بورس در نخستین ماه سال با ثبت بازدهی 35درصدی بسته شد. به همین دلیل سهامداران خرد با انتقال 660میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی خود طی روز یکشنبه، در تمامی روزهای ماه اول سال در نقش خریدار ظاهر شدند.
بورس تهران در ادامه فرایند صعودی خود، معاملات نخستین روز اردیبهشت ماه را مثبت شروع کرد و با رشد 73/ 2 درصدی شاخص، این نماگر اصلی از مرز 700 هزار واحدی عبور کرد و به این ترتیب دومین ابرکانال را نیز در سال جدید پشت سرگذاشت. در این روز نیز خالص خرید سهامداران خرد به حدود 740میلیارد تومان رسید. در این میان بخش عمده ای از خرید حقیقی ها به جمع آوری سهام پالایش نفت بندرعباس تعلق داشت که با خالص خرید 174میلیارد تومانی این گروه دنبال شد.
بازار سهام معاملات روز سه شنبه را هم با سرعت در راستا صعودی سپری کرد و به رکورد دیگری دست یافت. نماگر اصلی بورس تهران در جریان دادوستدهای روز سه شنبه بیش از 17 هزار واحد رشد کرد و به ارتفاع 726 هزار واحد رسید. در این روز خالص خرید سهامداران خرد نیز به حدود 500میلیارد تومان رسید و همچنان بیشترین توجه سهامداران خرد به خرید سهام شبندر معطوف بود. در ادامه این راستا آخر هفته با ثبت خالص خرید 735میلیارد تومانی معامله گران حقیقی سرانجام یافت تا رکوردی جدید در کارنامه این گروه از بازیگران را ببینیم.
نگاهی به صنایع برتر
در هفته ای که گذشت سهام زیرمجموعه گروه فرآورده های نفتی و عمدتا پالایشی ها، بیشترین توجه را از سوی بازیگران خرد بورسی دریافت کردند. در این میان اتفاق بی سابقه ای که روز دوشنبه هفته گذشته در معاملات آینده نفت افتاد، هرچند اهالی بازارهای اقتصادی در کل جهان را شگفت زده کرد ولی شدت تقاضا برای عموم سهم ها به حدی بود که ریزش قیمت های جهانی نتوانست اثر یکپارچه ای بر صنایع وابسته بگذارد. به این ترتیب گروه پالایشی فعال در بورس هفته گذشته را با ثبت بازدهی 15درصدی و همچنین خالص خرید یک هزار میلیارد تومانی سهامداران خرد سپری کرد. در این میان 60درصد از رقم مزبور (حدود 600میلیارد تومان) به خالص خرید حقیقی ها در نماد شبندر تعلق داشت. به این ترتیب هر سهم مزبور در هفته گذشته توانست بازدهی 25درصدی را کسب کند. نکته جالب توجه معاملات این روزهای شبندر تقابل عرضه های سنگین شرکت ملی پالایش و پخش با تقاضای سنگین تر کدهای حقیقی برای خرید آن در سقف قیمتی است. این تقابل منجر به رسیدن ارزش معاملات شبندر به روزانه چند صد میلیارد تومان شده است. به این ترتیب شرکت ملی پالایش و پخش در مجموع هفته گذشته حدود 400میلیون سهم معادل 4/ 1درصد از سهام شبندر را عرضه کرد و درصد مالکیت خود در این نماد را به 89/ 17درصد رساند. در این گروه پالایش نفت اصفهان نیز دومین نمادی بود که بیشترین اقبال حقیقی ها را تجربه کرد. شپنا در مجموع هفته گذشته با خالص خرید بیش از 380میلیارد تومانی از سوی حقیقی ها روبه رو شد.
گروه غذایی نیز از دیگر صنایع مورد توجه سهامداران خرد در هفته گذشته بود که در نهایت 477میلیارد تومان نقدینگی بابت خریدهای مزبور به پرتفوی حقیقی ها منتقل شد. در این میان بخش عمده ای از خریدها به جمع آوری سهام سالمین تعلق داشت. به طوری که خالص خرید حقیقی ها در نماد غسالم به 384میلیارد تومان رسید. به همین دلیل سهامداران در هفته گذشته خریدهای پرحجمی در گروه شیمیایی داشتند. این امر با انتقال بیش از 216میلیارد تومان به سبد سهام حقیقی های این گروه همراه شد. در این میان بیشترین خرید حقیقی ها در نماد پترول بود که با خالص خرید 184میلیارد تومانی به سرانجام رسید.
منبع: اقتصادنیوز