ترفندهای طلایی برای کاهش اشتها

به گزارش وبگاه مجوز بازی، تمام آنهایی که اهل رژیم گرفتن هستند، حتما این نکته را تجربه کرده اند که کنترل اشتهای کاذب و به موقع غذا خوردن یکی از بهترین راه های مبارزه با اضافه وزن است. خیلی وقت ها ما بدون اینکه بدنمان نیاز به خوراکی داشته باشد، چیزی می خوریم؛ شاید از سر بی کاری یا بی حوصلگی یا حتی برای رفع استرس و پاسخگویی به اشتهای کاذب خودمان! اما چگونه می شود این اشتهای کاذب را سرکوب کرد؟

ترفندهای طلایی برای کاهش اشتها

از مواد غذایی حاوی فیبرها بیشتر استفاده کنید

شواهد بسکمک وجود دارد که خوراکی های حاوی فیبر بخش عمده ای از اشتها را کاهش می دهند.بنابراین می توان با افزایش مصرف میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات که منابع اصلی حاوی فیبر هستند اشتهای خود را کاهش دهید.همچنین چون این مواد حاوی آب می باشند باعث می شود که شما احساس خوبی داشته باشید.

کاهش اشتها با سوپ یا پیش غذاخوردن یک سوپ(گرم یا سرد)در ابتدای غذا و قبل از وعده اصلی باعث میشود غذای کمتری میل کنید.در نتیجه کالری کمتری جذب بدنتان خواهد شد.البته در نظر داشته باشید که نوع سوپ و پیش غذا باید به گونه ای انتخاب شود که پر چرب و پر کالری نباشد. بهتر است از سوپ ها و دسرهای کم کالری که از موادی با فیبر بالا تهیه شده است، استفاده کنید.

اشتهای خود را با خوردن یک سالاد بزرگ به چالش بکشیدیک مطالعه نشان داده است زمانی که افراد 3 پیمانه (فنجان) کم کالری سالاد(100 کالری) قبل از وعده اصلی غذا باعث میشود 12% کالری کمتری در طول غذا مصرف می کنند.و هنگامی که یک سالاد کوچکتر حدود 1.5 پیمانه(فنجان) کم کالری(50 کالری) بخورند،7% کالری کمتری در طول غذا مصرف می کنند. سالاد مورد مطالعه، ترکیبی از کاهو ،هویج، گوجه فرنگی ،کرفس ، خیار به همراه سس کم چرب یا بدون چربی بوده است. دقت داشته باشید که خوردن سالاد پرچرب و با کالری بالا حتی به میزان کم می تواند شما را به خوردن غذاهایی با کالری بیشتر، حتی نسبت به زمانی که سالاد نخورده اید تشویق کند!

به رژیم خود وفادار باشیدکمی تنوع در وعده های غذایی بسیار خوب و حتی لازم است.اما داشتن چندین برنامه در یک وعده غذایی شما را به جهت اشتباه هدایت می کند.اضافه کردن یک دوره اضافی در وعده غذاییتان، حتی به میزان کم، معمولا کل کالری مصرفی در آن وعده غذایی را افزایش می دهد.(مگر اینکه سالاد یا سوپ کم کالری باشد)

خوردن یک پرتقال یا گریپ فروتتحقیقات نشان می دهد که غذاهای گیاهی، کم کالری و سرشاز از فیبر محلول هستند. در این میان پرتقال یا گریپ فروت باعث می شود فرد سریع تر احساس سیری کند و همچنین به ثابت نگه داشتن قند خون نیز کمک می کند.بهتر است بگوییم که این دو میوه به کاهش اشتها کمک می کند.از میان 20 میوه و سبزیجات پر طرفدار در میان مردم پرتقال و گریپ فروت دارای بالاترین میزان فیبر می باشند.

مصرف شیرافزایش میزان مصرف غذاهای لبنی کم چرب یک راه عالی برای دریافت دو پرئتئینی است که تصور می شود اشتها را سرکوب می کند.این دو پروتئین آب پنیر و کازئین است که اصلی ترین راه دریافت این دو، نوشیدن شیراست.تحقیقات اخیر نشان داده است که آب پنیر(بخش مایع پنیر) تأثیرش در کاهش اشتها به مراتب بالاتر از کافئین می باشد.

استفاده از سویاسویا ،پروتئین و چربی همراه با کربوهیدراتها یا غلات است.تحقیقات نشان داده است که مصرف سویا به تنهایی برای فرد رضایت بخش است. و به احتمال زیاد اشتهای فرد را به نسبت غذاهای دیگر، بسیار کاهش می دهد. اما مطالعات اخیر بر روی موش ها نشان داده است که فقط یک جزء خاص در دانه های سویا دارای کیفیت و ویژگی سرکوب قطعی اشتها است.

آجیلآجیل به دلیل داشتن پروتئین و فیبر در آن به شما کمک می کند که احساس رضایت داشته باشید.تعداد انگشت شماری ویتامین و مواد معدنی غنی شده موجود در آن به شما این امکان را می دهد که در بین وعده های غذایی بیشتر بتوانید بیشتر خودتان را نگه دارید.

سرعت غذا خوردنتان را پایین آوریدحداقل 20 دقیقه طول می کشد که برای مغز شما پیامی فرستاده شود مبنی بر اینکه دیگر معده شما پر شده است و خوردن را متوقف سازید.زمانی که شما به آرامی غذا میل می کنید مغز این فرصت را پیدا می کند که با معده سازگار شود.و این عمل باعث کاهش میزان غذای شما نسبت به قبل خواهد شد.1

پروتئین کافی مصرف کنیدافزایش پروتئین در رژیم غذایی تان، می تواند باعث احساس سیری و کاهش اشتها در شما شود. به این ترتیب که غذای مصرفی در وعده غذایی بعدی کاهش یافته و وزن شما کم می شود. برای مثال تحقیقی بر دو نوع رژیم غذایی صبحانه انجام شد. یکی از صبحانه ها تخم مرغ و دیگری نان شیرین بود که هر دو با کالری برابر بودند. در دوره هشت هفته ای مطالعات، آن دسته ای که تخم مرغ مصرف کرده بودند، 65 درصد وزن و 16 درصد بیش تر چربی از دست داده بودند. علاوه بر این دریافت میزان زیادتری پروتئین، می تواند از کاهش حجم عضلات در طول دوره رژیم غذایی جلوگیری کند. افزودن پروتئین تا 20 الی 30 درصد کالری روزانه یا 1 تا 1.2 گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن تان، می تواند برای تأثیرگذاری کافی باشد.

مواد غذایی جامد را به مایعات ترجیح دهیدکالری ایجاد شده از غذاهای جامد نسبت به غذاهای مایع تأثیر متفاوتی بر اشتها دارند. در تحقیقات نو افرادی که میان وعده مایع مصرف کرده بودند در مقایسه با آن هایی که میان وعده جامد خورده بودند، احتمال این که در وعده غذایی بعدی اشتهای کم تری داشته باشند، 38 درصد کم تر بود.

در مطالعات دوم آن دسته که میان وعده ی نیمه مایع خورده بودند در مقایسه با دسته ای که میان وعده مایع صرف کرده بودند، احساس سیری بیش تر و قاعدتا تمایل کم تری به خوردن داشتند. مواد غذایی جامد نیاز بیش تری به جویدن دارند که همین امر موجب می شود زمان بیش تری طول بکشد تا علائم سیری به مغز برسد. هم چنین دانشمندان معتقدند جویدن بیش تر باعث افزایش زمان ارتباط با گیرنده های مزه و افزایش حس سیری می شود.

بیش تر قهوه بنوشیدقهوه تأثیر مثبتی بر سلامت و عملکرد ما حین ورزش داشته و علاوه بر آن می تواند باعث کاهش اشتها شود. تحقیقات نشان می دهد مصرف قهوه میزان آزاد شدن پپتید YY (هورمون ضد اشتها) را افزایش می دهد. این هورمون در روده تولید شده و در پاسخ به خوردن و احساس سیری آزاد می شود.

دانشمندان بر این باورند پپتید YY نقش مهمی در معین میزان اشتهای شما بازی می کند. قهوه بدون کافئین تا 3 ساعت پس از مصرف، از احساس گرسنگی جلوگیری می کند.

شکلات تلخ زیاد مصرف کنیدمزه تلخی در شکلات تلخ باعث کاهش اشتها شده و گرایش شما به مصرف چیزهای شیرین را پایین می آورد. محققین معتقدند اسید استئاریک موجود در شکلات تلخ سرعت هضم شما را پایین آورده و در افزایش حس سیری مؤثر است.

جالب است بدانید حتی بوییدن ساده شکلات تلخ هم می تواند اثری مشابه مصرف آن داشته باشد. در مطالعه ای مشاهده شد بو کردن شکلات تلخ تا 85٪ می تواند اثری مشابه مصرف آن بر سیری و اشتها داشته باشد. با این اوصاف تأثیر شکلات تلخ بر احساس سیری نیازمند بررسی های بیش تر است.

مصرف زنجبیل خود را افزایش دهیدزنجبیل فواید زیادی برای سلامتی ما دارد. فوایدی همچون کاهش حالت تهوع، درد عضلات، التهاب و قند خون بالا. تحقیقات نو یک فایده به فواید آن اضافه کرده است: کاهش اشتها. در مطالعاتی مشاهده شده مصرف 2 گرم پودر زنجبیل حل شده در آب داغ در هنگام صبحانه، سیری شرکت کنندگان را بعد از صرف وعده بالاتر برده است. البته این مطالعات در مقیاس کوچکی اجرا شده و برای تأیید اثرات مثبت زنجبیل بر افزایش سیری تحقیقات بیش تری نیاز است.2

خواب کافی داشته باشیدمحرومیت از خواب توازن برخی از هورمون های بدن مثل گرلین (هورمون بالا برنده اشتها) و لپتین (هورمون پایین آورنده اشتها) را برهم می زند. وقتی ما خواب کافی نداشته باشیم، میزان گرلین در بدن ما بالا رفته (که منجر به اضافه وزن می شود) و میزان لپتین در بدنمان پایین می آید (گرسنگی ما بیشتر می شود). به همین دلیل گفته می شود که افراد بزرگسال باید در شبانه روز حداقل 7 ساعت خواب مفید داشته باشند.

از تاریکی اجتناب کنیدوقتی برای خوردن شام به رستوران می روید، در محلی بنشینید که از نور کافی برخوردار باشد. این به آن دلیل است که وقتی در یک محیط روشن غذا می خورید، کالری کمتری مصرف خواهید کرد. در چنین شرایطی حواستان بیشتر به خودتان و چیزهایی که می خورید هست. اما در گوشه تاریک رستوران، شاید هر چیزی که با دستتان برخورد کند را توی دهانتان بگذارید.

کاهش اشتها با بازی فکریغذای خود را در بشقاب های کوچک سرو کنید و به این طریق حتی میزان کمی غذا، خیلی زیاد به نظر خواهد آمد. حتماً تنقلات را دور از چشمتان نگه دارید چون از قدیم گفته اند از دل برود هر آنکه از دیده برفت. همچنین خوب است موقع غذا خوردن یا عطر نافذ و خوشبو به خودتان بزنید یا سر میز غذا از شمع های عطری استفاده کنید چون بوی خوب و نافذ باعث می شود کمتر به غذا توجه داشته باشید.3

پی نوشت:

1.www.rastineh.com

2.www.chetor.com

3.www.seemorgh.com

منبع: راسخون

به "ترفندهای طلایی برای کاهش اشتها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ترفندهای طلایی برای کاهش اشتها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید