طرز تهیه مینی پیتزا خانگی با خمیر مخصوص
به گزارش وبگاه مجوز بازی، خبرنگارانـ امروز فست فود ها یکی از مهم ترین گروه های غذایی در جهان هستند که تنوع بالایی دارند و به عنوان غذایی مدرن با طعم و سبک نو جای خود را در برنامه غذایی مردم جهان باز نموده اند. پیتزا یکی از مهم ترین و پر طرفدارترین نوع فست فودهاست که اولین بار در کشور ایتالیا طبخ شد و سپس تهیه آن در سراسر جهان رواج پیدا کرد. پیتزا در طعم های گوناگون مانند پیتزای سبزیجات، مرغ، گوشت، پپرونی و... تهیه می گردد و دارای طیف گسترده ای از طعم و مزه است.
به گزارش وبگاه مجوز بازی؛ مینی پیتزا در واقع همان پیتزاست که در ابعاد کوچک تر تهیه می گردد و برای سینی های فینگر فود گزینه بسیار خوشمزه و مناسبی است. مینی پیتزا را می توانید با هر طعم و موادی که دوست دارید، در منزل تهیه کنید. در این مطلب طرز تهیه مینی پیتزا با یک خمیر بسیار نرم و ویژه همراه با نکات مهم مربوط به تهیه پیتزا تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه خمیر مینی پیتزا
آرد گندم: 3 لیوان
شکر: 1 قاشق چای خوری
پودر خمیر مایه: 1 قاشق غذاخوری سر پر
روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
آب: 1 لیوان
نمک: 1 قاشق چای خوری
مواد لازم برای روی پیتزا
سس گوجه فرنگی: به میزان لازم
نمک و پودر آویشن: به میزان لازم
فیله مرغ پخته یا ژامبون: به میزان لازم
زیتون بدون هسته: به میزان لازم
پنیر پیتزا: 1 تا 2 لیوان
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به پودر خمیر مایه
خمیر مایه یا مخمر یکی از انواع مخمر است که در پخت نان، پیراشکی، پیتزا و... از آن استفاده می گردد. استفاده از پودر خمیر مایه در خمیر باعث فراوری گاز کربنیک و مواد آلی می گردد و در نتیجه افزایش حجم خمیر و عطر و طعم خوب آن را به همراه خواهد داشت و نان و شیرینی را پوک و توخالی می نماید.
پودر خمیر مایه را می توانید در منزل و در محیطی که زیاد گرم نباشد، نگهداری کنید. پس از باز کردن بسته خمیرمایه حتما آن را در فریزر نگه دارید. خمیر مایه بعد از چند ماه کیفیت اولیه خود را از دست می دهد؛ بنابراین بهتر است آن را به میزان ای که مصرف دارید، بخرید.
نکات مربوط به پنیر پیتزا
پنیر پیتزا نوعی از پنیر موزارلا با رطوبت پایین است که گاه در ترکیب با پنیر های دیگر ارائه می گردد. پنیر پیتزا دارای کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، تیامین و انواع ویتامین های گروه A و B است. مصرف پنیر پیتزا همراه با سبزیجات خام و پخته باعث می گردد که چربی و مواد ناسالم موجود در آن کم تر جذب بدن شوند.
از ویژگی های یک پنیر پیتزای مرغوب این است که پنیر هنگام جویدن نباید حالت آدامس در دهان داشته باشد. بعلاوه یک پنیر پیتزای مرغوب به هیچ وجه پس از پخت روغن پس نمی دهد. برای خوشمزه تر شدن پیتزا توصیه می گردد که دو یا سه مدل پنیر پیتزا را با هم مخلوط کنید.
نکات مربوط به آرد
نکته مهمی که در خصوص آرد باید به آن توجه داشته باشید، این است که کیفیت آرد های موجود در بازار فرق دارد. به همین علت متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم تر یا بیش تر از میزانی گردد که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شما درحال سفت شدن است و هنوز میزانی از آرد به جای مانده است؛ یعنی آردی که اضافه نموده اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید.
اگر میزان آرد را طبق دستور اضافه کردید و دیدید که خمیر شما هنوز به دست میچسبد؛ یعنی باید کمی بیش تر به آن آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همواره میزان آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید؛ ولی ممکن است این میزان باتوجه به کیفیت و نوع آرد کم یا زیاد گردد.
طرز تهیه مینی پیتزا
برای تهیه مینی پیتزا ابتدا باید خمیر آن را به این صورت آماده کنید:
1 ـ آرد را الک کنید و داخل کاسه بریزید؛ سپس نمک + پودر خمیر مایه + شکر را به آن اضافه کنید.
2 ـ آب و روغن زیتون را روی مخلوط آرد بریزید و با دست آغاز به هم زدن کنید تا آرد کاملا با آب مخلوط گردد؛ سپس با نوک انگشتان خمیر را خوب ورز بدهید. وقتی خمیر به مرحله ای رسید که دیگر به دستتان نچسبید، با یک حوله یا پارچه تمیز روی کاسه را بپوشانید و حدود یک ساعت آن را در دمای محیط بگذارید تا استراحت کند.
3 ـ بعد از گذشت این مدت زمان خمیر شما ور آمده و آماده است. کمی دیگر خمیر را ورز بدهید؛ سپس آن را به صورت یک دایره گرد کنید و روی صفحه کار بگذارید. با یک کاتر تیز یا چاقو خمیر را به هشت قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را با وردنه باز کنید تا میزان کف یک پیش دستی گردد.
4 ـ داخل سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و خمیر های آماده را با کمی فاصله از هم داخل سینی بچینید.
5 ـ سس گوجه فرنگی را داخل یک کاسه بریزید و کمی نمک، روغن زیتون و پودر آویشن به آن اضافه کنید و هم بزنید. حالا از سسی که آماده نموده اید، روی خمیر ها بمالید.
6 ـ در مرحله آخر روی خمیر را با پنیر پیتزا بپوشانید؛ سپس فیله مرغ یا ژامبون و زیتون خرد شده را روی لایه پنیری بچینید و دوباره کمی پنیر روی آن بریزید. حالا سینی فر را داخل فر 180 درجه به مدت 20 تا 30 دقیقه بگذارید تا مینی پیتزا آماده گردد. در آخر می توانید حدود 2 دقیقه گریل فر را روشن کنید تا مینی پیتزا ها طلایی شوند. نوش جان.
منبع: فرارو