یک سوم تعداد فوتی های دو روز اخیر تهرانی ها بوده اند، وزارت بهداشت استفاده از ماسک را توصیه می نماید
به گزارش وبگاه مجوز بازی، سخنگوی وزارت بهداشت گفت: متأسفانه آنالیز آمار حکایت از آن دارد که همین دو روز اخیر یک سوم تعداد فوتی ها مربوط به شهر تهران بوده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی وبگاه مجوز بازی، کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت در ارتباط ویدئویی با وبگاه مجوز بازی گفت: وزیر خارجه آمریکا با توجه به موج گرفتاری ها و ابعاد فاجعه انسانی که در کشور در حال رخ دادن است سعی دارد تا از دستگاه دیپلماسی وارد گردد و در خصوص فاجعه کشورش فرافکنی کند. امریکایی ها در خصوص مقابله و پیشگیری با کووید 19 هم رفتار های نژادپرستانه دارد و این موضوع را وضوح می بینند که شرایط کشورشان که زیرساخت های بیشتری نسبت به ایران دارد باز هم از ایران بدتر است و ایران با وجود تحریم ها توانسته با این بیماری به خوبی مقابله کند.
وی اضافه نمود: پروتکل تغسیل و دفن بهداشتی از گذشته تا به امروز بوده و یک دستورالعمل فنی و معتبر است و نکته ای که سازمان جهانی بهداشت مبنی بر انتقال ویروس در خصوص اموات اعلام نموده برای این است که جلوی بعضی رفتار های افراطی گرفته گردد، اصلاً بر روی اجساد آهک ریخته نمی گردد و اجساد می توانند در کنار سایر اجساد دفن شوند.
جهانپور در پاسخ به سوالی بر اینکه دقیق ترین راه تشخیص کرونا در کشور چه راهی است، گفت: برای آغاز و خاتمه بیماری نیازمند تست PCR هستیم که البته نتیجه مثبت این تست قطعی است، ولی نتیجه منفی آن قطعی نیست، برای درمان نیازی به تست PCR نیست و سی تی اسکن می تواند اطلاعات لازم از بیماری را در اختیار پزشک قرار دهد.
سخنگوی وزارت بهداشت توضیح داد: اگر بخواهیم اپیدولوژی را برای فردی آنالیز کنیم نیازمند تست سرولوژیک هستیم تا رفتار بیماری را در بدن فرد بیماری که الان بهبود یافته است آنالیز کنیم، حتی می تواند از این روش به فرد گفته گردد تا فلان مدت از آینده مجدد به این بیماری مبتلا نمی شوید.
جهانپور اضافه نمود: اگر بخواهیم گواهی سلامت برای فردی که بهبود پیدا نموده صادر کنیم باید آنتی بادی اختصاصی این بیماری را استخراج کنیم و بعد تست سرولوژیک را صادر کنیم تا فرد بتواند به زندگی عادی برگردد یعنی سفر برود و به محل کارش برگردد.
سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد: به دنبال آن هستیم که تمامی تست ها را در وزارت بهداشت افزایش دهیم همانطور که در بعضی از شهرستان ها تست سرپایی PCR گرفته می گردد روش های دیگری هم برای به نتیجه رسیدن تست ها ارائه دهیم.
به گفته وی ایران بیشترین تعداد سی تی اسکن را در دو ماه اخیر نسبت به سایر کشور های همسایه انجام داده است و این روش نسبت به تست PCR روش دقیق تری است و می تواند اطلاعات جامع تری از بیماری در اختیار پزشک قرار دهد.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: متأسفانه آنالیز آمار حکایت از آن دارد که همین دو روز اخیر یک سوم تعداد فوتی ها مربوط به شهر تهران بوده است البته این عدد نسبت به هفته های گذشته به طور کلی 40 تا 70 درصد کاهش داشته است.
جهانپور اعلام کرد: این در حالی است که همین امروز هم حدود یک سوم مبتلایان در تهران شناسایی می شوند.
وی همچنین اعلام کرد: پروازی که برای انتقال دانشجویان از شهر ووهان چین به تهران انجام شد اولین پرواز در طول تاریخ میان تهران و ووهان بود.
جهانپور اظهار کرد: پروتکل غسل و دفن بهداشتی فوت شدگان ناشی از کرونا چیز جدیدی نیست. این پروتکل، بهداشتی و فنی و معتدل است. این که در بعضی جا ها گفته شده که این فوت شدگان نباید در آرامستان ها یا کنار بقاع متبرکه دفن نشوند، در این پروتکل وجود ندارد. این پروتکل از گذشته وجود داشته و در سایت های دانشگاه های علوم پزشکی وجود دارد.
وی ادامه داد: فقط ممکن است جایی که سطح آب زیرزمینی بالاتر باشد، احتیاط بیشتری انجام گردد. غسل کردن این فوت شدگان با رعایت موارد بهداشتی انجام می گردد. بدون تجمع افراد و با رعایت فاصله گذاری می تواند این مراسم انجام گردد و منتقد رفتار های افراطی هستیم که در بعضی جا ها ممکن است اجرا شده باشد.
جهانپور گفت: بازگشت مشاغل به صورت تدریجی و گام به گام و به ترتیب اولویت خواهد بود. هر جا احساس گردد که با افزایش ریسک روبرو هستیم می توانیم به مرحله قبلی برگردیم. با توسعه تست های تشخیصی در سراسر کشور و توسعه شناسایی زودهنگام که به وسیله غربالگری اجرا شده و باز هم انجام می گردد، همه افراد دوباره ارزیابی خواهند شد. با توسعه تست های PCR ارزیابی افراد مشکوک راحت تر می گردد.
رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت بیان نمود: یکی از اتفاقاتی که در دو دهه اخیر در کشور افتاد این بود که توجهی که در ابتدای انقلاب به حوزه بهداشت شد و شبکه بهداشت تشکیل شد، به مرور کمتر شده و توجه به حوزه درمان خیلی نبود. البته همان توجه ها و زیرساخت های ابتدای انقلاب به درد ما خورد. اگر در کشور، نظام شبکه گسترده تر می شد و پزشکی خانواده و نظام ارجاع محقق شده و پرونده الکترونیک به صورت صد در صد ماهیت پیدا نموده بود، نتایج عملکرد بهتری داشتیم. زیربنای سلامت همین پزشکی خانواده و نظام ارجاع و پرونده الکترونیک سلامت است. در یک سال اخیر هم مشاهده کردیم که نقطه توجه وزیر بهداشت در زمینه پزشکی خانواده، نظام ارجاع و پرونده الکترونیک سلامت بود و اگر کووید 19 دو سال دیگر اتفاق می افتاد، باز هم توفیق بیشتری داشتیم.
وی ادامه داد: توجه ویژه به زیرساخت های شبکه بهداشتی و استقرار همه جانبه پرونده الکترونیک، نظام ارجاع و پزشکی خانواده بیشتری از همواره احساس می گردد و کووید 19 راستا آینده ما را هم تعیین تر نموده است. این موضوع نباید از خاطره سیاست گذاران کشور برود. قطعا در استان گلستان و مازندران از برکات این اقدامات بسیار استفاده کردیم. مازندران شرایط بحرانی داشت و اگر نظام پزشکی خانواده در این استان وجود نداشت، قطعا مسائل در این استان بیشتر می شد.
جهانپور گفت: هر جا بخش بهداشت در کشور فعال تر شد و بهورز و مراقب سلامت هم درگیر غربالگری شد، بار مراجعه به بیمارستان ها کاهش یافت و عاقبت بیماران با شناسایی و مداخله زودهنگام بهتر شد. ابزار ما چیزی جز پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت و پزشکان خانواده نبود و بطور قطع این موارد بسیار سودمند است.
وی اضافه نمود: رسانه ها باید این موارد را در آینده به سیاستگذاران یادآوری نمایند که دچار غفلت نشویم. هرچند همان سی سی یو و آی سی یو هم در شرایط کنونی به یاری ما آمد.
منبع: خبرگزاری دانشجو