رژیم غذایی مدیترانه ای ریسک زوال عقل را کاهش می دهد
به گزارش وبگاه مجوز بازی، مطالعه تازه نشان می دهد رژیم غذایی مدیترانه ای مملو از میوه، سبزیجات، روغن زیتون و ماهی، از مغز در مقابل تشکیل پلاک و ایجاد چین خوردگی محافظت می کند.
به گزارش وبگاه مجوز بازی، محققان در آلمان رابطه بین رژیم غذایی و پروتئین های آمیلوئید و تاو را که مشخصه اصلی بیماری آلزایمر هستند اما در مغز افراد مسن و بدون زوال عقل هم یافت می شوند، بررسی کردند.
توماسو بالارینی، سرپرست تیم تحقیق از مرکز بیماری های عصبی مغزی در بُن آلمان، در این باره می گوید: این نتایج به مجموعه شواهدی اشاره دارد که عادات غذایی را با سلامت مغز و عملکرد شناختی در سنین بالا مرتبط می کند.
به گفته وی، رژیم غذایی شبه مدیترانه ای ممکن است مانع از نابودی مغز شود و خطر ابتلاء به زوال عقل را کاهش دهد.
برای این مطالعه، محققان اطلاعات بیش از 500 نفر را جمع آوری کردند که بیش از 300 نفر از آنها در معرض خطر ابتلاء به بیماری آلزایمر بودند. شرکت کنندگان رژیم های غذایی خود را گزارش کرده و آزمون های مربوط به زبان، حافظه و عملکرد اجرایی را انجام دادند. آنها همچنین تحت اسکن مغزی قرار گرفتند و بیش از 200 نمونه مایع نخاعی برای جستجوی نشانگرهای زیستی آمیلوئید و تاو از آنها گرفته شد.
محققان دریافتند هرچقدر نمره افراد از مقیاس در نظرگرفته شده برای رژیم غذایی مدیترانه ای پایین تر بود، سن مغز یک سال بیشتر بود.
محققان دریافتند افرادی که از رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی نمی کردند دارای اندازه بالاتری از نشانه های آمیلوئید و تاو بودند. همچنین این افراد، در آزمون های حافظه، امتیاز کمتری دریافت کردند.
در مجموع مشخص شد پیروی از یک رژیم غذایی شبیه به رژیم مدیترانه ای با حفظ حجم مغز در منطقه ها آسیب پذیر به بیماری آلزایمر، اندازه کمتر آمیلوئید و تاو و عملکرد بهتر در تست های حافظه مرتبط بود.
محققان تاکید می کنند رژیم غذایی تنها فاکتور سبک زندگی در کاهش ریسک بیماری الزایمر نیست. سایر مؤلفه ها نظیر ورزش هم بسیار مهم هستند.
منبع: مهر
منبع: جام جم آنلاین