سیا ه چاله هایی که ستاره های نوترونی را می بلعند!

به گزارش وبگاه مجوز بازی، در نخستین برخورد که در تاریخ پنج ژانویه 2020 شناسایی شد، یک سیاه چاله که شش و نیم برابر خورشید ما جرم داشت با یک ستاره نوترونی که 1.5 برابر خورشید بود، ادغام شد. این رویداد در فاصله تقریبی یک میلیارد سال نوری از زمین رخ داد.

سیا ه چاله هایی که ستاره های نوترونی را می بلعند!

محققان طی 10 روز دو برخورد [ادغام]بین ستاره های نوترونی و سیاه چاله ها را شناسایی نموده اند. دانشمندان پیش از این پیش بینی چنین برخورد هایی را نموده بودند، اما نمی دانستند که هر چند یکبار رخ می دهد.

این مشاهدات ممکن است به این معنی باشد که بعضی از ایده ها درباره چگونگی شکل گیری ستاره ها و کهکشان ها احتیاج به تتازه نظر داشته باشند.

هر یک از این هیولا های فضایی [سیاه چاله ها و ستاره های نوترونی]از مرموزترین پدیده های دنیا هستند. سیاه چاله ها اجرام نجومی با گرانش بسیار بالا هستند، حتی نور هم نمی تواند از آن فرار کند. ستاره های نوترونی ستاره های مرده بسیار متراکم هستند.

با این حال جرم سیاه چاله ها به طور قابل توجهی از ستارگان نوترونی بیشتر است. یافته های تازه، سه شنبه 29 ژوئن (8 تیر) در مجله اخترفیزیکی منتشر شده است.

دانلود

فیلم اصلی

کد ویدیو

در نخستین برخورد که در تاریخ پنج ژانویه 2020 شناسایی شد، یک سیاه چاله که شش و نیم برابر خورشید ما جرم داشت با یک ستاره نوترونی که 1.5 برابر خورشید بود، ادغام شد. این رویداد در فاصله تقریبی یک میلیارد سال نوری از زمین رخ داد.

برخورد دوم تنها 10 روز بعد شروع شد و سیاه چاله ای 9 برابر جرم خورشید با یک ستاره نوترونی دو برابر جرم خورشید ادغام شد. این ادغام در فاصله حدود 900 میلیون سال نوری از زمین رخ داد. وقتی اجرام به این بزرگی با یکدیگر برخورد می نمایند، در بافت فضا امواجی ایجاد می گردد که امواج گرانشی نامید می شوند. محققان آن ها را پیش از این کشف نموده بودند.

چیس کیمبال، دانشجوی تحصیلات تکمیلی دانشگاه نورث وسترن که از نویسندگان این تحقیق است می گوید: امواج گرانشی به ما این امکان را داده است که برخورد جفت سیاه چاله ها و جفت ستاره های نوترونی را تشخیص دهیم، اما برخورد مختلط سیاه چاله با یک ستاره نوترونی قطعه گمشده ای از تصویر خانوادگی ادغام اجسام فشرده بوده است.

وی اضافه نمود: تکمیل این تصویر برای محدود کردن مجموعه ای از مدل های اخترفیزیکی تشکیل جسم فشرده و تکامل دودویی [باینری]بسیار مهم است.

تحقیقات ابتدایی از سوی اعضای رصدخانه موج گرانشی با تداخل سنج لیزری در هانفورد، واشنگتن (لیگو)، رصدخانه ویرگو در ایتالیا و پروژه ردیاب امواج گرانشی کامیوکا صورت گرفته است، اما بعد از رصد این امواج بیش از 100 دانشمند آن ها را آنالیز کردند.

از آنجا که این دو رویداد نخستین مشاهدات مطمئن از امواج گرانشی سیاه چاله ها با ستاره های نوترونی است، محققان اکنون می توانند تخمین بزنند که چنین وقایعی در دنیا چندبار اتفاق می افتد. اگرچه همه رویداد ها قابل تشخیص نیستند، پژوهشگران انتظار دارند تقریبا هر ماه چنین ادغامی در فاصله یک میلیارد سال نوری اتفاق بیافتند.

منبع: یورونیوز

منبع: فرادید

به "سیا ه چاله هایی که ستاره های نوترونی را می بلعند!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سیا ه چاله هایی که ستاره های نوترونی را می بلعند!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید