طرز تهیه دال عدس خوشمزه و سنتی به روش جنوبی ها
به گزارش وبگاه مجوز بازی، دال عدس یک نوع عدس نارنجی رنگ است که ریزتر از عدس معمولی است. جنوبی ها با این عدس نوعی غذا یا خوراک یا خورش درست می نمایند که بسیار خوشمزه است. نحوه درست کردن این خوراک تقریبا مانند عدسی است. این خوراک نارنجی رنگ خوشمزه، مقوی و سالم است و اگر گیاه خوار باشید وعده غذایی کاملی برای شما خواهد بود. پس طرز تهیه دال عدس که در آدامه آورده ایم را بخوانید و در تهیه کردن آن تردید نکنید
مواد لازم برای تهیه دال عدس
- عدس قرمز (دال عدس) دو پیمانه
- پیاز بزرگ یک عدد
- سیر رنده شده دو قاشق سوپ خوری
- رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
- سیب زمینی میانه دو عدد
- لیمو عمانی دو عدد
- ادویه یک قاشق چای خوری
- تخم گشنیز یک قاشق چای خوری
- فلفل قرمز یک قاشق سوپ خوری
- تمبرهندی به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیه دال عدس
مرحله اول
پیازداغ طلایی شده و فراوان یکی از رازهای خوشمزه شدن و جا افتادن خوراک دال عدس است. پس ابتدا پیاز را با روغن سرخ نموده طلایی رنگ که شد سیر را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم سپس رب فلفل ادویه لیمو عمانی و سیب زمینی وعدس را همه با هم اضافه نموده و حرارت را کاملا ملایم کنید تا با بخار بپزد.
مرحله دوم
هر از چند گاهی هم مواد را زیر و رو نموده تا به ته دیگ نچسبد زیرا عدس قرمز فورا به دیگ می چسبد بعد از اینکه عدس آب انداخت آب تمر و آب را به مقدار لازم اضافه نموده ونمک را نیز اضافه می کنیم و می گذاریم مواد کاملا پخته شوند.
تمر هندی را هم در آب جوش بریزید و با پشت قاشق فشار دهید تا در آب حل گردد، سپس مایع آن را از صافی رد کنید و با پشت قاشق تمرها را به صافی فشار دهید. این مایع را در قابلمه درحال جوشیدن بریزید تا به طعم دار شدن دال عدسها یاری کند.
مرحله سوم
وقتی غذای ما جا افتاد زیر آن را خاموش می کنیم و با گوشت کوب دال عدس را می کوبیم تا سیب زمینی موجود در آن باید کاملا له گردد و خوراک حالت لعاب دار پیدا کند.
روی این خوراک خوشمزه را می توانید با گشنیز تزیین کنید.
منبع: کتاب کاله