عمارت امین السلطان؛ جاذبه قاجاری تهران در خیابان لاله زار
به گزارش وبگاه مجوز بازی، لاله زار تهران از خیابان های قدیمی و پر خاطره این شهر و جزو مکان های دیدنی تهران است. این خیابان پر از ساختمان ها و بناهای قدیمی است که از دوره های تاریخی مختلف به یادگار مانده اند. اگر به کوچه اتحادیه در خیابان لاله زار بروید، در انتهای کوچه در نسبتا بزرگی را خواهید دید که با رنگ زیبا و طرح قدیمی خود هر رهگذری را به سمت خود صدا می زند.
این در زیبا متعلق به عمارتی بسیار عظیم به نام عمارت امین السلطان(Amin-ol-Soltan) است. خانه ای تاریخی که از دوران قاجار به یادگار مانده است و تا کنون ساکت و آرام در کنج خیابان لاله زار چشم به راه نگاهی ازسوی مسئولین بود. اگر با خرید بلیط هواپیما به تهران سفر کردید حتما در خیابان تاریخی لاله زار قدم بزنید.
چرا بازدید از عمارت امین السلطان پیشنهاد می گردد؟
از خانه های مهم تاریخی دوران قاجار است.
تصمیمات مهم سیاسی آن دوران در این عمارت گرفته شده است.
لوکیشن سریال دایی جان ناپلئون بوده است.
تنها به جامانده باغ های لاله زار است.
تاریخچه
امین السلطان لقبی است که ناصر الدین شاه در دوران سلطنتش به آبدارچی و چهارپادار خود، محمد ابراهیم، داد. این فرد در دوران حیاتش در سال 1361 باغ هایی را در لاله زار تهران خریداری و خانه ای در این باغ ساخت. بعدها این خانه باغ به پسر دوم امین السلطان، میرزا علی اصغرخان امین السلطان، رسید.
امین السلطان پسر در دوران سلطنت ناصرالدین شاه، مظفرالدین شاه و محمدشاه به صدارت رسید و القاب مختلفی مانند صاحب جمع، امین الملک، اتابک اعظم و ... گرفت. پس از این که عباس صراف اتابک اعظم را ترور کرد، این عمارت به نوادگان اتابک اعظم رسید و آن ها بخش هایی از باغ و خانه را در سال 1295 به رحیم اتحادیه تبریزی فروختند. به همین دلیل عمارت امین السلطان را با نام خانه اتحادیه هم می شناسند.
بخش های دیگر خانه نیز در طول سال های مختلف به مغازه، سینما و ... تبدیل شد. در سال 1313 رحیم اتحادیه فوت و این خانه باغ به دست وراث او افتاد. شاد برایتان جالب باشد بدانید عمارت امین السطان در سال 1353 حدود سه ماه تحت بازسازی و بازسازی بود تا به عنوان لوکیشن سریال دایی جان ناپلئون(به نویسندگی ایرج پزشکزاد و کارگردانی ناصر تقوایی) مورد استفاده قرار بگیرد.
بد نیست بدانید که تا مدت ها نوادگان اتحادیه در این عمارت ساکن بودند اما با مطرح شدن ثبت ملی و بازسازی عمارت از این عمارت کوچ نموده و عمارت امین السلطان تا مدت ها تنها، دور از دسترس و بدون کوچکترین رسیدگی و بازسازی ماند و سرپا بودن امروزه این عمارت همانند معجزه است. این عمارت از سال 97 تحت بازسازی و بازسازی قرار گرفته است و پس از اتمام این مراحل درب های آن برای بازدید عموم باز خواهد شد. پس از قلم نیاندازید اگر قصد بازدید از این عمارت زیبا را دارید سری به سایت سفرمارکت برای رزرو یا خرید بلیط هواپیما تهران بزنید.
معماری عمارت امین السلطان
قدمت عمارت امین السلطان به دوران قاجار می رسد و طرح کلی آن همانند بسیاری از خانه های دوران قاجار دارای اندرونی و بیرونی است و در دو سمت درهای ورودی و خروجی برای آن در نظر گرفته شده است. ورودی سممت خیابان لاله زار دارای سردر و ستون نیم گرد توکاری در دو سمت ورودی است. قوس بالای در با آجرهای تراش دار تزیین شده است و در سردرآن قاب اسماء جلاله به چشم می خورد.
پس از ورود به خانه در قسمت شمال شرقی باغ ورودی ای قرار گرفته است که بالای آن به طول 2 متر مقرنس کاری شده است. مقرنس کاری های این بخش به صورت چهارکاسه ای بوده و دارای 2 آویز هستند. عمارت دوم کمی دور تر از این ورودی مقرنس کاری شده با درهایی فلزی و 2 ستون سنگی قرار گرفته است.
طبقه دوم این عمارت برای فیلمبرداری سریال دایی جان ناپلئون استفاده شده بود. عمارت سوم در مرکز و شمال باغ قرار داشته و شکلی L مانند دارد. در روبروی این عمارت حوضی عظیم و زیبا قرار گرفته و تمامی سردرهای آن گچ بری های زیبا و سنتی ای دارند و در بخش های زیرین دیوار آجرچینی های مختلف را می توان دید.
بین عمارت سوم و چهارم عمارت دیگری قرار گرفته است که از دوران امین السلطان مانده و به جز چند دیوار و ستون و یک شومینه چیز دیگری از آن باقی نمانده بود. گفته می گردد این عمارت در کودتای 28 مرداد به آتش کشیده شده بود.
هزینه و زمان پیشنهادی بازدید از عمارت امین السلطان چه قدر است؟
زمان پیشنهادی برای بازدید از این عمارت 30 دقیقه تا یک ساعت است.
چگونه به عمارت امین السلطان برویم؟
عمارت امین السلطان در مرکز تهران بین خیابان فردوسی و لاله زار قرار گرفته و با استفاده از مترو و یا تاکسی هایی که در نقاط مختلف تهران قرار دارند می توان به آن دسترسی داشت.
در نزدیکی عمارت امین السلطان از چه جاهای دیدنی دیگری می توان بازدید کرد؟
عمارت مسعودیه: 1.5 کیلومتر
سرای پروین اعتصامی: 2 کیلومتر
میدان حسن آباد: 2.4 کیلومتر
موزه مردم شناسی ارامنه: 1.8 کیلومتر
کاخ مرمر: 3.3 کیلومتر
چه هتل هایی در نزدیکی عمارت امین السلطان برای اقامت وجود دارد؟
هتل سعدی: 400 متر
هتل ایران مرکزی: 500 متر
هتل شیراز: 900 متر
هتل آرمان: 1.2 کیلومتر
چه رستوران ها و غذاخوری هایی نزدیک به عمارت امین السلطان هستند؟
رستوران عادل:600 متر
رستوران خوشبین: 1.2 کیلومتر
رستوران تیلیت: 1.8 کیلومتر
کافه رستوران گل رضائیه: 2.9 کیلومتر
منبع: گردشبان